onsdag den 26. marts 2008

Black Static


Fik læst mit de fleste af novellerne i forrige nummer (#2) af Black Static færdigt. Det er et "offstream" magasin udgivet af de samme der sender Interzone på gaden.

En lang række dystre noveller af noget vekslende kvalitet fra meget fængende til hmm (en omvendt spøgelseshistorie, der var virkelige virkede som om forfatteren havde svært ved at få ideen ud.

Der er endvidere en hoben artikler, som alle beskæftiger sig med alternative fortællinger og forfattere.

In the Hole by Lisa Tuttle & Steven Utley - Meget fængende og uhyggelig historie om at komme hjem efter krigen.

The Serpent and the Hatchet Gang by F. Brett Cox - Effektiv men utydelig historie om slangerne i vores hjerter, og omkring os. Åbenbart bygget på en virkelig hændelse.

Must See to Appreciate by Scott Nicholson - Denne her var jeg ikke så vild med. Virker lidt fortænkt.

Unknown by Steve Rasnic Tem - Endnu en der var en smule fortænkt, men jeg læste den til ende, især på grund af sproget og ønsket om at vide hvorfor.

In the Shape of a Dragon by Melanie Fazi - ikke færdig læst endnu.
...

mandag den 24. marts 2008

Mere kulturindtag

Fik set Sonny Soutfle Chok Show i Imperial til en midnatsforestilling. 00 - 03. Det holdt faktisk bedre end forventet, og der var en god stemning med Wikke og Rasmussen mfl. til at introducere og snakke om serien.

Læst Brian M. Fagans bog "The Long Summer" om civilisationskatastrofer der opstår på grund af klimaforandringer er spændende, men også ret indirekte i sine argumenter - og en bog der går fra 30.000 FK. til 1500 AD, må nødvendigvis skære en del hjørner. Mest spændende var beskrivelsen af overgangen fra jægersamfund til agernbrug (ikke ager), og hvordan de forskellige kulturer bytter forholdvis mindre katastrofer, der optræder ofte, ud med større mere kataklysmiske, der til gengæld er mere usandsynlige. Og hvordan mindre jæger/samler samfund er langt mere fleksible end større monolitiske kulturer (hovedsagligt i forbindelse med fødeindsamling, men også generelt kulturelt).

Læser stadig i Wilhelm Grønbechs kampen om mennesket - en essaysamling med essays fra 1910 til 1940. Jeg læste de nordiske myter og sagn i Grønbechs udgaver, og når jeg læser hans essays kan jeg mærke hvor meget han egentlig har påvirket mig. Er ret begejstret for hans sprog og tanker. En humanisk af rang (og forud for sin tid - eller er vi bare på vej tilbage i sølet?).

Populærmusik fra Vittula
af Mikael Niemi er en fantastisk morsom bog med flere fantastiske elementer. En erindringsbog fra halvfjerserne og pludselig kan jeg i det lys se min egen barndom (noget efter hans ca) i et andet mere "historisk" lys.

En enkelt krimi om en stakkel minister, der bliver slået ihjel på grund af lyske luskerier i Lituaien. Okay men noget formel-agtig.

Skrevet et par hundrede ord i en spøgelseshistorie.

Gået igang med tyske noveller. Lidt sværere end jeg havde håbet, men tror at hvis jeg læser fremad uden at stoppe op, så kommer forståelsen efterhånden.

Blev færdig med Ola Wikanders "I döda språks sällskap", en fin bog og skrevet med kærlig hånd. Er lidt usikker på hvor meget jeg egentlig fik med mig hjem der. Men en ting der imponerede mig, var den pædagogiske tilrettelæggelse af de ord han præsenterer, ifht de lange tekststykker hvert afsnit sluttes af med. Der er en oplagt mulighed for den flittige læser at forsøge sig med at læse teksterne på originalsproget selv (haltende - selvfølgelig). Jeg kunne endvidere godt have tænkt mig at læse om afrikanske, australske og amerikanske sprog osse. Men det var ikke en del af konceptet.

onsdag den 12. marts 2008

Åpdait

Har fået læst Niels Brunses Havmanden færdig - rimelig imponeret :-).
Har nu indkøbt voxpod.dk og er langsomt i gang med at starte operation pod-noet.
Fik indtastet 1000 ord af min skriveøvelsesnovelle forleden (mangler stadig 2/3?).
Er gået i gang med at læse "I Döda språks sällskab", og det er på en eller anden måde ironisk at den er på svensk - ikke at det er dødt, men alligevel.

mandag den 10. marts 2008

Ikk' nået

Ikke så meget fremdrift i dag. Fik sendt en novelle til escapepod, bare for at se, hvad de svarer. Har checket wordpress ud ifht podcasts.

søndag den 9. marts 2008

Skrivegruppemøde

Var til skrivegruppemøde det meste af lørdagen. Det var ret givtigt, fik skrevet en kort horrornovelle på to timer, og hørte og diskuterede 6 andre historier, hvoraf et par stykker endda gik rent ind. Spændende.

Fik afslag på flash fiction, jeg havde sendt til flashfictiononline.com. For "preachy", hvilket jeg godt kan se, men sådan er historien, jeg skrev, egentlig ikke tænkt. Men jeg kan godt se at den kan læses på den måde. Så tilbage i tænkeboksen med det. Men det er helt sikkert et sted at sende en novelle ind igen en anden gang.

Fik endvidere rettet op på min "Sidste Vagt" efter de kommentarer jeg har fået. Endnu en horrornovelle - men nok uden det store bid. Ingen abnorme overraskelser.